What doesn’t kill you, makes you stronger

IMG_6965

Etter Oslo Hundeshow-stevnet begynte Nano å halte/hoppe på høyre bakbein, dette er noe hun har gjort før.Etter en sjekk hos vetrinæren som ikke fant noe, har vi ikke sett så mye til det annet enn i trav i stor fart, derfor har vi ikke kunne syklet f.eks fordi hun bare hopper på bakbeinet hvis hun må trave. Men nå hoppet hun til og med på vanlig tur, ikke ved trav men vanlig slurvegåing, så jeg bestilte time til Nina hos smådyrsklinikken i Langhus så fort som mulig, dessverre var de fult opp den uka så vi måtte vente helt til fredag.

Så for meg alle mulige scenarioer i løpet av uken, knekt bein, røket korsbånd, patellalukasjon, artrose osv. Måtte forberede meg på det værste, bare for å takle det. Vi fikk tatt røntgen av kne, rygg og hofte for å se om de så noe selv, men etter mye vridning i ledd og hard sjekk av beinet fant de ikke noe spesielt. Ingen avrevet korsbånd eller patellaluksasjon, og på røntgenbildene så det ikke ut som noe store skader. Vi sendte de videre for å være sikker, og på mandag etter at vi hadde vært til massasje hos Linn på smådyrsklinikken fikk vi svar på røntgenbildene. De viste noe forkalkning på patella og kneledd, så vi ble henvist videre til Jeløya for sjekk hos ortoped.

Vi fikk time veldig rask og på torsdag allerede var vi i Moss. De tok nye røntgenbilder hvor det viste det samme som de forrige, forkalkning på patella og endring i kneleddet, og de gnisser mot korsbåndet. Så selv om det ikke er avrevet er sjansen stor for at det ryker om ikke så veldig lenge. Vi fikk lov til å holde på med agility i sommer, men vi ser jo fort om det ryker eller ikke. For å få minst mulig forkalkninger i leddet var det også lurt å gjøre operasjonen selv om det ikke har røket enda, så planen er å forhåpentligvis operere i høst. Men det kjipe er jo at når det ene er operert, så blir korsbåndet på andre foten overbelastet og har større fare for å ryke det også. Men vi får holde motet oppe og satse på at det holder i mange år til!

Vi skal i hvert fall gå de stevnene vi er påmeldt til nå, men jeg synes det er litt skummelt å vite at det plutselig kan ryke, så det kommer til å bli mest mulig kvalitetstrening og minst mulig terping. Nå er jeg jo også inn i en eksamensperiode hvor jeg bare leser, så stakkars Nano holder jo på å gå av skaftet etter 2 uker helt i ro!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s