5 ting i desember

Oi, plutselig var det Desember og jeg har helt glemt alle målene våre. Eller, ikke glemt de, men rett og slett ikke hatt tid til alle. Jeg startet i praksis i starten av November, og som dere husker her så skadet Nano seg når jeg var ute på Syverud for å filme til høyre/venstre-kommando-filmen vår. Men det var jo heldigvis bare en forstuing og etter 2 uker ro så var vi fit for fight igjen. Men praksis og deltidsjobb ved var mye mer krevende denne perioden, jeg vil nok tro det er fordi jeg har så mye mer kunnskap og litt ekstra oppgaver i denne perioden enn i fjor. Anyways, vi får se hvordan det har gått da:

 1. Fortsette terpingen på bli/høyre/venstre-kommando, dra ut på Syverud så vi får trent litt på dette!
  Ja, dette har vi jo forsåvidt prøvd å fortsette på. Jeg bruker kommandoene på trening og det virker som det funker litt i hvert fall. Det gjør at jeg slipper å veive med armene og ha brå bevegelser som ofte får Nano til å rive. Skulle jo egentlig komme med et eget innlegg om hvordan vi har lært det inn, den er i produksjon, men satt på vent til jeg er ferdig med eksamen. 
 2. Lære et nytt triks: lære inn catch i bamseposisjon!
  Er på vent, terper på andre ting istede. 
 3. Ha det gøy på trening!
  Dette har vi virkelig hatt! Innlegget fra i går er jo et bevis på min positivitet ovenfor det 😉 
 4. Kjøre innom treningshallen å trene litt lydighet utenfor hallen, uten at den er åpen, avreagere. Kanskje hun er mindre het på treninger da!
  Har dessverre ikke hatt tid til dette… 
 5. Feire bursdagen til Nano, 13. November blir hun 2 år!
  Ble en litt slumpen feiring, men det er vel kanskje ikke noen andre enn meg selv som bryr seg om det, haha! 
 6. Skrive ut RL-øvelsene til klasse 1, øve på disse!
  Vi har ikke printet de ut, men vi har virkelig gått inn for å øve inn FVF og de andre øvelsene. Kanskje vi debuterer neste år! 
 7. Finne selvbeherskelsesøvelser, kom gjerne med tips!
  Glemte denne litt, kanskje et mål i 2016
 8. Være konsekvent på hva vi vil trene på, på fellestreningene, ikke bare tulle rundt.
  På treningene er det ofte faste oppsatte baner, men som sakt i går prøver jeg å bli mer konsekvent på meg og mine plasseringer. Veldig gøy å se at det hjelper også! Ellers trener vi på bli ved start, haha, eget kapittel for seg selv. 
 9. Være konsekvent på når hun river, ta dette om igjen!
  Done! 
 10. Lengte etter snøen, og gå turer i skog og mark mens vi venter.
  Lengter fortsatt etter snøen… Jeg har ikke vært i skogen for å si det sånn, men matfar har vært ute stort sett med Nano nå som jeg er i praksis, takk og lov for snill samboer ❤ 

IMG_3046x2

Når det gjelder nye mål for Desember så vet jeg ikke om jeg ønsker å sette noen. Jeg har to uker igjen av praksis, og en hjemmeeksamen å skrive i tillegg. Men, jeg korter det ned til 5 mål.

 1. Vi skal fortsette å kose oss på trening!
 2. Hvis ikke snøen kommer, trekke litt mer kjetting. Bare synd det er blitt så mørkt, skummelt å gå i skogen… Får kjøre opp til lysløypa
 3. Hvis snøen kommer, tilvenne ski og det å trekke på ski!
 4. Trene inn dekk/sitt/stå med låste ben, tror det blir låste frambein da dette er naturlig for Nano akkurat nå.
 5. Fortsette med treningen på fri ved fot, synes det er litt vanskelig å finne en måte som får Nano til å ikke gå for langt frem. Hvis dere har noen tips så hadde det vært supert!
Reklamer

2 kommentarer om “5 ting i desember

 1. Så flink du er til å sette mål og evaluere. Veldig lurt 🙂
  I forhold til fri ved fot så vet jeg ikke hvilken metode du bruker, men du bør ihvertfall tenke belønningsplassering. At du har godbiten i høyre hånd og sender den bak deg og over i venstre hånd slik at hunden får forventning til at belønningen kommer bakfra. Du bør også servere belønningen der du vil at hundens hode skal være. Midt på låret ditt for eks 🙂

  Liker

  • Tusen takk! Vi har ikke trent noen spesiell måte, annet enn føring av godbit når hun var valp. Interessen for LP og RL har ikke kommet før nå, så vi starter på nytt 🙂 Men lurt at få hun til å tro at godbiten kommer fra bak, det skal vi trene på!

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s