Weight pullkurs

IMG_1225

Denne helgen har vært fylt med mye hund. Lørdagen hadde vi en perfekt dag på stevne, alt klaffet for oss og jeg følte vi var et skikkelig team. Søndagen hadde jeg påmeldt oss et kurs i weight pull, hvor vi fikk innsikt i hvordan opptrening og konkurransene fungerer. Det det går ut på er å trekke, altså trekke kjetting, vogn osv og å øke kontakten mellom hund og fører. I tillegg var Hilde som er selemaker og oppdretter av Minipina og holdte et foredrag om riktig seleutstyr.

Vi prøve å dra litt kjetting først, og jeg har planer om å bruke dette senere for å øke styrke i musklaturen til Nano slik at vi kan forebygge eventuelle skader i agility. De hadde masse fokus på ros og positiv belønning, i tillegg sa de noe jeg kommer til å ta med meg videre til agility også, det at hunden vinner hvert eneste løp! Den skal få like mye ros og belønnning selv om det ligger 3 pinner på bakken eller disket i løpet av banen. Hunden skal alltid oppleve en mestringsfølelse, da med tanke på konkurransesetting. Hvis vogna de trekker havner i en dump eller setter seg fast, hjelper de alltid til selv slik at hunden opplever mestring og seier. Fine verdier å ta med seg videre 🙂

Fikk bestilt tekksele som vi kan bruke både på sykkel, ski og med ekstra pinnedel til så vi kan trekke litt kjetting også. Selvfølgelig i rååsa, så gleder oss til den kommer i posten!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s