Matmatmatmat

Etter at Nano fikk grad C på ene hofta (fri på andre) og 2 på ene albuen (fri på den andre) så har jeg blitt mye mer opptatt av å varme godt opp før konkurranser/treninger og gå ned etterpå for å få minst mulig belastningsskader på grunn av melkesyre eller stivhet. I tillegg trener vi mye bakpartskontroll og balanse for å opprettholde muskulaturen med ulike trikseøvelser og på balanseputer/balansebrett. I tillegg til vanlige turer og skogturer har jeg prøvd å endre litt i fóringa til Nano, hun fortjener og trenger med råvarer og riktig foring med tanke på forebygging av forkalkning og slitasje. Jeg har ikke lyst til å ta fra henne det hun elsker å gjøre, nemlig gå agility, og vil da fokusere på riktig trening og fóring. Jeg har lest litt av hvert og føler jeg må finne det som fungere for oss og vår hverdag og har kommet frem til at en blanding mellom råforing og tørrfor kan være det ideelle, da slipper jeg å bekymre meg for noe med tanke på når vi reiser bort i helgene på stevner i telt hvor vi ikke har tilgang på fryser/kjøleskap. Jeg ville også at det skulle være så praktisk som mulig, da det ikke er bare jeg som fórer Nano men også samboer som skal kunne gjøre dette uten noe form for stress eller gris.

DSCF3776  DSCF3778

Jeg har gått til innkjøp av Provit sine frossenfor, som finnes i posjonsposer til og med, hvor det allerede er delt opp i små biter som er enkelt å fordele. Består av naturlige råvarer og er tilsatt vitaminer og mineraler hunder trenger, jeg er ingen ekspert innenfor ernæring og har kun fått tips og triks fra andre. Håper halv om halvt råfor/tørrfor kan hjelpe til å bygge litt mer muskler i bakparten slik at det forebygger for videre forkalkninger og skader for Nano, som tror agility er en ekstremsport enkelte ganger.

DSCF3790

Reklamer

2 kommentarer om “Matmatmatmat

    • Det er en grad som måles hvor godt hofte- og albuekulene ligger litt skjevt 🙂 Ikke noe farlig, men i og med at vi driver med agility er det viktig å opprettholde bevegelighet og muskulatur 🙂 Fri betyr at det ligger riktig!

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s