Mål for neste år

Ohoy som tiden flyr, plutselig hadde jeg 3 intense uker med eksamen og plutselig var det jul. I den siste tiden har ikke trening vært så mye i fokus da det rett og slett ikke har vært tid. Det har vi også merket på oppførselen til Nano, plutselig kunne hun ikke gå pent lengre og passering var blitt et problem (ja, det skjer ofte i denne alderen så det er jeg klar over, men det var jo da jeg innså at vi måtte terpe enda mer på det). Så mannen fikk streng beskjd om å ha med klikker og godbiter på hver tur, og jeg måtte også sjerpe meg. Nå går hun som en prinsesse, men det kan være på grunn av snøen som ligger på bakken og løpetid. Men men, jeg velger å tro at det er fordi vi har blitt flinke igjen.

Nå er det snart et nytt år, et år hvor vi kan starte å konkurere i agility, etter 13. Mai kan vi delta i konkuranser. Jeg stresser ikke så mye med det, men det er jo fint å ha noe å jobbe mot. Først og fremst skal vi klare å senke motivasjonen litt, lære å ha beherskelse ved hindere og at Nano lytter til meg. Vi skal øvre MYE på sitt og bli forran et hinder. Farten til Nano er det ingenting å si på, huner rask som lynet, men løper ofte sin egen vei, noe som er litt upraktisk. Jeg må også lære meg å vise vei med hele kroppen. Ikke gjøre noe halvveis, men slik at det er lett for Nano å tyde meg. Men før vi starter å konkurere vil jeg jo selvfølgelig sjekke om hvordan det står til med HD/AD, og kravet da er at hun er så og si fri, hvis ikke kan vi ikke fortsette, vil jo trene på hun skader. Vi skal trene fast en dag hver uke i Follo, og gleder meg veldig til å komme igang i gjen (har jo tross alt fått nye løpesko av svigermor i julegave)!

Annet enn agility vil jeg fotsette med triks, kanskje vi kan se litt på freestyle, Nano er veldig lærevillig og liker triksing. Men vi får se, dette er i så fall noe som ikke kommer til å være i fokus. Jeg vil også melde oss på et passringskurs, Nano er veldig på at å møte andre hunder = lek, dette fører til stressende situasjoner og hjelper ikke så mye når vi er på stevner hvor hun også stresser veldig.

DSCF2336x

Nano har i hvert fall kost seg masse i jula, med massevis av snø og kos! Hun har også fått sin 2. løpetid og de tre første dagene så vi nesten ikke til henne. Hun lå bare i senga, det eneste hun ville var å sove. Så kanskje hun roer seg ned litt nå, men det er vel kanskje mye å håpe på 😉

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s